Spekeröds Hund & Kattcenter

Vi tror att djur mår bra av motion, beröring och belöning.  Vi vill i största möjliga mån låta hundar umgås med varandra och vi aktiverar dem på olika sätt – allt efter deras behov.


Ambition och målsättning

Vi tror att djur mår bra av motion, beröring och belöning.  Vi vill i största möjliga mån låta hundar umgås med varandra och vi aktiverar dem på olika sätt – allt efter deras behov.  Om du som hundägare önskar ser vi till att din älskling får umgås med andra och busa i vår inhägnade hage. Katterna vill vi aktivera, gosa med och skapa en så stressfri miljö som möjligt för. Vi försöker följa riktlinjerna för Cat Friendly Clinic för att era missar ska kunna njuta av sin vistelse här. Vi tror också alla djur njuter av att ha det lugnt mellan aktiviteterna. Vi arbetar aktivt med att hålla våra stallar så tysta och störningsfria som möjligt.

Personal

Vi som har turen att arbeta här är professionella, erfarna och har hjärtat på rätta stället! Spekeröds Hund- och Kattcenter är godkänt av Länsstyrelsen att hålla hela 38 hundar och 44 katter vilket såklart medför ett stort ansvar. Vi följer Jordbruksverkets krav på yrkesmässig verksamhet för hållande av djur och har självklart en ansvarsförsäkring om något skulle hända ditt djur under vistelsen här. Miljön både inne och ute är viktig! Därför städar/tvättar vi alltid hos djuren minst en gång i veckan (vid behov oftare) och sopsorterar, återvinner och försöker spara elektricitet.


Ägare: Första mars 2017 togs centret över av Jenny Andersson. Hon har varit aktiv inom hundsporten många år och tävlat i bruks inom spår och även upp till SM-nivå i lydnad och har meriterat sina hundar inom viltspår. Hon är uppfödare av Cavalier King Charles spaniel och Australian Shepherd och är mycket aktiv på hundutställningar med dessa raser. En av hundarna har hon utbildat till terapihund. Som instruktör har hon haft kurser i valp, vardagslydnad och tävlingskurs. Hon  driver även en hund- och kattbutik som heter Göteborgs hund och kattcentrum sen några år tillbaka.


Följ oss i sociala medier!